torsdag 4. april 2013

Kaketina gjør ting hun ikke kan :)

I alle år har jeg "misunnet" alle som kan gjærbakst. Jeg har alltid misslyktes og for hver time vi hadde heimkunnskap på skolen ( Dagens mat og helse) så fikk jeg alltid gjærbakst som ble misslykket.
Etter skolen så har jeg droppet gjærbakst helt og innfunnet meg med at slik er det bare.

I høst fikk jeg en mail fra "Hele Norge Baker" - programmet som går på tv3 om dagen.
Jeg ble invitert på audition :)
Det var en hyggelig samtale men jeg pressiserte at gjærbakst var min store kamel som jeg ikke klarte og svelge og det var nok en av de tingene som var utslagsgivende for at jeg ikke gikk videre.

Etter å ha sett Anne Brith Davidsen ( Villa perlesukker) og de andre på "Hele Norge baker" så fikk jeg veldig lyst til å prøve meg på nytt med gjærbakst.

Jeg la ut en etterlysning på facebook om noen hadde en god oppskrift på rundstykker eller brød som var lettbakt.
Jeg fikk mange gode tips men en oppskrift fikk jeg lyst til å prøve, fordi jeg hadde smakt rundstykkene på forhånd.

Jeg setter i gang på kjøkkenet og det skjærer seg fra første stund. Etter en samtale med oppskriftens eier på PM på facebook og telefon så blir det nå en deig som ser helt tragisk ut.
Jeg hiver plast over bollen, setter den på benken og setter meg i stua for å se på Greys anatomy på tv :)

10 Min senere så kommer min håpefulle løpendes inn i stua og skriker at deigen hever!! :D

Her er første bilde av deigen- ps: Dårlig mobilbilder.

Aldri har en deig hevet så bra hos meg :)
Vi punkterer deigen og jeg setter meg ned foran tv igjen.
Flere ganger må jeg punktere deigen og når serien er slutt så ser det slik ut på kjøkkenet.

Aldri noen sinne har det sett slik ut før.. jeg ble rett og slett bare stum :D

Nå var det å sette i gang å trille ut til rundstykker og la de heve før steking :)

Slik så det ene brettet ut etter steking :)

De ser ikke så verst ut vel? :D


Her er alle rundstykkene ferdig og samlet på ett brett :)


Alle ble fordelt i poser og puttet i fryseren.. foruten 2 som jeg bare måtte spise varme :D

Nå skal jeg jobbe mer med denne oppskriften og lage min egen oppskrift med denne som utgangspunkt.
Jeg vil ha litt grovere mel og bytte ut melken med laktosefri melk :)

Om noen har en god oppskrift på brød og vil dele med meg så vil jeg gjerne utfordres på det... for dette var morro.

Vil gjerne rette en stor takk til eieren av oppskriften, fordi ho delte den meg meg og hjalp meg på tlf.. og en liten takk til Ståle - min kjære Kenwood som elter så bra :D

2 kommentarer:

  1. Et lite tips om det er melkeallergi/laktoseinntolleranse i familien, rismelk og havremelk er fint å ha i bakeprodukter :-)

    SvarSlett
  2. Takk for det Siv :)
    Skal nok testes ut det også under utprøving av oppskriften :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...