søndag 3. april 2011

Amanda-prosjektet

Nå er dette en kakeblogg... men en gang i blandt blir jeg veldig engasjert og denne gangen er det Amanda-prosjektet som engasjerer.

Jeg vet og vil tro at fler av mine lesere kan mer enn å bake kake :D De kan strikke og hekle også :) Og nå oppfordrer jeg alle som kan strikke ( og de som ikke kan) til å bidra litt :D

Her er det som forklarer Amanda-prosjektet ( hentet fra facebook og jeg tillater meg å kopiere det inn her) :

Nyfødte barn på Riksen trenger DIN hjelp! Vil du bli med på å strikke små tepper, sokker, votter og luer til dem? Bli med i denne gruppa.. og inviter noen venner du kjenner som er glad i å strikke/hekle...

Amanda-prosjektet er oppkalt etter dattera vår som levde nesten hele sitt liv på nyfødt/barne intensiven på Rikshospitalet. Det gjorde de en fantastisk jobb, og vi, som foreldre har lyst til å gi noe tilbake, og det gjennom strikking og hekling!

Små kropper som er syke trenger nemlig ekstra påpass, og mens Amanda lå der, ble vi oppfordra til å strikke til henne. Mest for hennes del; hode, tær og hender er der vi mister mest varme, men åg for egen del, for å bryte opp alt det hvite/alt det "unormale" med litt farger, og få det litt "normalt" rundt henne.

Vi fikk også vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange. Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle...

Vi tenkte først at dette skulle være tidsbegrenset. Fram til vi skulle tilbake til riksen nå i høst for å få vite litt mer om hva som skjedde med Amanda. Et prosjekt fordi vi ønsket å si takk.

Så har vi sett at dette engasjerer og at det er mange som vil hjelpe. Derfor har vi utvidet prosjektet, slik at vi stadig kan forsyne avdelingene med nye sokker, votter, luer og tepper. Det trengs stadig påfyll, for det barnet som får det teppet, den lua og de vottene og sokkene beholder det. Det er deres, og det får foreldrene med seg når de en dag skal ut av sykehuset. Det får de som et minne, fra tøffe dager.

Teppene skal være omtrent på størrelse med et A3 ark, og når det gjelder resten så trenger vi ulike størrelser. Alt fra de som er prematur, til de, som Amanda, er født til rett tid, allikevel syke. Et godt råd er å finne fram mønster på dukke klær, og ta utgangspunkt i det.

Vi gir til de to avdelingene Amanda lå på, mens de igjen, vil dele med andre avdelinger hvor det ligger syke små. Så vi trenger mye!

Derfor er det veldig lov å invitere med!!! Men ikke send invitasjonen til alle vennene dine her på fjesboka, men se igjennom, og inviter med de du kjenner som er glad i å hekle eller strikke...

Det finnes flere sykehus og avdelinger med søte små som har fått en tøff start på livet. En fullstendig oversikt finnes på hjemmesiden vår www.amandaprosjektet.org
. Vil noen støtte lokalt, så blir vi veldig glad for det, men hovedfokuset til Amandaprosjektet er og blir Riksen - det er der de sykeste av de syke kommer - fra hele landet.

Bjørg og Bjørn Willy Berge-Øvrebø

Gruppa finner du her på facebook.

Håper jeg med dette kan bidra på min måte med å spre dette slik at alle kan få låne et teppe, et par sokker og en god varm lue <3
Med dette ønsker jeg alle i Amanda-prosjektet lykke til - håper mange bidrar :D

2 kommentarer:

 1. Kom nettopp over bloggen din, Kaketina! For en flott blogg, og Tusen Takk for ditt bidrag til prosjektet vårt!!!

  Jeg som skriver er mor til Amanda, og hadde bare lyst til å si TAKK!!!

  Bjørg

  SvarSlett
 2. Heisann Bjørg :)

  Så koselig at du la igjen en hilsen :)

  Jeg har selv et prematurt barn og Amandaprosjektet hadde vært så flott å hatt da også men det er dessverre snart 11 år siden.
  Dette var min måte å bidra på da mine strikketøy ser ut som de har gått herfra til nordpolen innen det hadde vært ferdig :)
  Har mange venner som strikker og håper at med dette innlegge kanskje kunne engasjere fler.
  Har også vært innom garnbutikker som også oppfordrer folk til å strikke og som syns dette er et flott prosjekt.

  Håper at mange bidrar til dette.

  Stor klem til deg og resten av familien din :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...