tirsdag 7. februar 2012

Konfekt.

Noen ganger bare rett og slett kjeder vi oss og da må vi finne på noe :)
Denne gangen hev vi oss inn på kjøkkenet og prøvde oss på smeltet sjokolade i former.

Jeg fikk nemlig denne gaven til jul! Et flott nybegynner sett til å lage konfekt.

Vi manglet det meste av ingredienser for å følge oppskriftene som fulgte med i heftet men det stoppet ikke oss.
Jeg hadde kjøpt sjokolade i Sverige.. Odense sin smeltesjokolade som kommer i biter.

Jeg hiver sjokoladen rett i norgesglass så jeg har ingen bilder av posene dessverre.
Her har jeg smeltet sjokoladen i varmebad, altså en kjele med vann som jeg da setter bollen oppi og lar sjokoladen sakte med sikkert smelte ned. Påse at det ikke blir for varmt både for din egen skyld og for sjokoladen sin skyld.

Mens dette smeltet så hakket jeg litt hasselnøttter til å ha i formene...hasselnøtter smaker kjempegodt i sjokolade.

Når sjokoladen var ferdig smeltet så fylte vi formene, lot de stå i et halvt minutt til et minutt og så snudde vi de på hodet på risten. Da får vi sjokolade rundt formen og den er da klar til å fylles med de godsakene man måtte ønske å ha i :)


Sjokoladen som rant ut smelter vi bare om igjen slik at vi får fyllt formene etter at vi har hatt i fyllet, som hos oss er nøtter.Vi er jo så uerfarne med dette så vi blandet mellom lys og mørk sjokolade. Ser rotete ut men smakte himmelsk godt da :D

Vi hadde sjokolade til overs og den fylte vi opp i struller som også fulgte med i pakken.
Struller står veldig dårlig av seg selv så jeg fylte 2 små dl mål med sukker og satte stullene opp i de.. da står de trygt og godt til sjokoladen har stivnet.


Med litt øvelse så tror jeg at dette kan bli veldig godt og enkelt å lage når man får det inn i fingrene.
Om jeg skulle si noe om dette settet så må det være får dårlig bruksanvisning.. ellers avr det helt ok å starte med .
Vi har nå kost oss med litt sjokolade hver dag som vi oppbevarte i kjøleskapet.

8 kommentarer:

  1. Nam nam;))

    Klemmer fra Sara-T.S ;))

    SvarSlett
  2. Takk takk Sara :D
    Neste gang får du komme å smake :D

    SvarSlett
  3. Så jo veldig godt ut da Solveig! Å så kos å lage sammen :-) Kjøper du sjokoladen i vanlig matbutikk i Sverige eller? Klem fra Hanne :-)

    SvarSlett
  4. Hei Hanne :)
    Ja de ble kjempegode men avhengig av at de står kaldt.
    Veldig morro å lage sammen med min håpefulle :D
    Ja jeg kjøper de i sverige. Maxi mat på Norby selger de :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ser jo kjempegodt ut og er gøy å holde på med. Men sjokolade skal helst ikke oppbevares i kjøleskap. Finn et kaldt rom/skap og oppbevar den der. Da holder den seg mye lenger;-))
      Hilsen sjokomanen Lillian;-))

      Slett
    2. Hei Lillian :)

      Ja det var både godt og gøy :)
      Sjokoladen min står i skapet men etter at den ble laget oppbevarte jeg den i kjøleskapet for at den skulle stivne... når jeg tok den ut hadde den mistet en del av smaken og kjøleskapet er kanskje årsaken :) Jeg prøver igjen en annen dag og prøver uten kjøleskap :D
      Siden du er sjokoman så burde vi hatt en sjokoladetreff - jeg elsker sjokolade :D

      Slett
  5. Hej,

    Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

    Med vänliga hälsningar,

    Senka
    senka@alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...